Červen 2014

08.11.2014 21:02

Milí mladí přátelé,

víte, proč nejsme na žádné důležité rozhdování sami? Po Ježíšově Nanebevstoupení jsme dostali Ducha Svatého. A právě v Něm mezi námi Bůh dál zůstává a působí. Svět nikdy neopustil, nenechal nás, abychom znovu bloudili v hříchu, je tady a stále nás oživuje a posvěcuje.

Ducha Svatého však nemají všichni. Ježíš Výslovně říká, že ho Otec dá jen tomu, kdo ho přijme. 

Ti z Vás, kteří si nejsou ještě jisti, kterým směrem se v životě vydat, by se tedy měli otevřít právě Duchu Svatému. Církev k tomu má konkrétní svátost, Biřmování. Někdy na ni trochu zapomínáme a nesprávně ji upozaďujeme. Tato pečeť Ducha Svatého, nesmazatelná proměna duše, je ve skutečnosti tím, co potřebujeme, abychom šli v životě správným směrem. Na její přijetí není nikdy pozdě. Přál bych si proto, abyste k ní přistoupili nejen Vy v mladém věku, ale zvali k ní třeba i svoje rodiče či prarodiče, pokud  tuto svátost dosud nepřijali.

Když Ježíš vysílá své učedníky do světa, ujišťuje je, že nejsou sami a že jim dá poznat pravdu. Kladejim na srdce, že se nemusejí bát, zda budou mluvit moudře a nacházet správná slova, tedy zda jejich služba bude dokonalá podle lidských měřítek. Mají přimout Ducha Svatého a vydat se směrem, kterým právě On vane. Ty z Vás, kteří stále hledají odpověď na otázku, kam je Pán volá, proto vybízím, aby se denně v modlitbě obraceli k Duchu Svatému a jemu se svěřovali. Směr, který udává, totiž spolehlivě vede k Otci.