Říjen 2014

10.11.2014 17:36

Milí mladí přátelé,

 

na začátku roku jsme svěřili celou naši diecézi Neposkvrněnému Srdci Panny Marie s prosbami o posvěcení a oživení našich křesťanských povolání, zejména povolání ke kněžskému a zasvěcenému životu. Od té doby se více než jindy modlíme za správné rozpoznání a pokorné přijetí Boží vůle pro sebe i pro druhé. 

 

Bůh nám právě skrze modlitbu dovoluje, abychom se s Ním spojovali, s důvěrou Mu svěřovali všechny své obtíže a naslouchali Mu. Čistá duše modlitbu stále potřebuje, nachází v ní bezpečí, útěchu a radost. 

 

Mimořádně účinnou modlitbou, kterou dnešní svět někdy přehlíží, je svatý Růženec. V říjnu Církev slaví památku Panny Marie Růžencové a celý měsíc je této modlitbě věnován. 

 

Představme si každé zrníčko Růžence jako růži, kterou nabízíme našemu Pánu skrze Matku Boží. Bůh na nás stále čeká, chce, abychom se k Němu v modlitbě denně obraceli, a Panna Maria nám to ustavičně připomíná. Třeba i tím, že se na známých poutních místech, jako jsou Lurdy či Fatima, zjevovala s Růžencem v rukou. 

 

Vezměme jej do rukou i my a v modlitbě svěřujme pod ochranu Matky Boží svá křesťanská povolání a každodenní úsilí obstát v nich a vytrvat.